duminică, 11 iulie 2010

Ajutooor, copilul nostru mananca numai Danone si Actimel !!!

Multi parinti vorbesc despre cat de pasionati sunt micutii lor de publicitatea Tv, cum stau cuminti si li se lumineaza fata cand vad reclame.
Alti parinti povestesc ca pentru a-l determina pe copil sa manance il aseaza in fata televizorului , aleg un program de desene sau publicitate , si asa reusesc sa-l hraneasca.

Dragi parinti , procedand astfel , dumneavoastra singuri ati dezvoltat preferinta pentru danone si actimel. Fiecare reclama actioneaza subliminal influientandu-ne alegerile si preferintele . Publicitatea atat de intensa la aceste produse are ca scop consumul lor. Mediatizarea ne face sa uitam sa mai citim cat sunt de sanatoase . Un produs bine promovat se va vinde indiferent de calitate.
Nu in fata televizorului pornit trebuie sa manance copilul dumneavoastra, ci la masa, asezat pe scaun sau in scaunul special . E de dorit ca , atunci cand este posibil , sa fie asezat la masa cu familia reunita in jurul mesei, iar adultii sa isi manifeste aprecierea pentru aroma mancarii, aspect si gust, dar si pentru calitatile nutritive . Laudati mancarea si faceti dumnevoastra propria reclama . Nu fortati copilul, nu-l certati si nu va pierdeti cumpatul. Nu va lamentati ca mananca prea incet sau prea putin .
Daca este cineva in preajma dumneavoastra cand hraniti copilul, nu va plangeti ca nu mananca, ex: uite ia doua linguri si apoi gata! sau : vezi ?ce ti-am spus ca nu o sa manance, eu stiam dar tu nu vrei sa crezi ce spun eu.
Fiti creativi si veti depasi etapa Actimel, renuntati la reclamele Tv, laudati mancarea ce o oferiti copilului cu perseverenta asidua.
Cand copilul este mai maricel puteti pregati impreuna gustari, salate si odata ce va fi implicat atitudinea fata de o masa diversificata se va schimba. Ii puteti explica rostul legumelor sau al fructelor colorate, cat de frumoase si vii pot fi atunci cand punem o felie de rosie peste tartina cu branza, sau cum putem face ochisori din masline oului fiert.

Succes si va rog sa-mi scrieti si mie ce rezultate ati obtinut , ce metode ati folosit

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu