miercuri, 1 septembrie 2010

Flirtul pe site-urile de socializare



Ne inscriem pe site-urile de socializare dintr-o pornire, de fapt o nevoie, care nu este intotdeauna recunoscuta de noi.
 O numim curiozitate, nevoie de comunicare, nevoie de a afla si cunoaste oameni noi.
 Ce ascund toate acestea? Nu recunoastem !!!
 Aceasta activitate conduce la dependenta , dar si  la alte riscuri pe care initial nu le constientizam .
Multe persoane nu sunt cine spun ca sunt  si nici nu-si declara adevaratele intentii. Aceasta comunicare favorizeaza proiectiile si investitiile emotionale.
Asa incepe flirtul !
Multi dintre cei care frecventeaza aceste site-uri sunt fie casatoriti,  fie intr-o relatie . In general perceptia este ca nu gresesc cu nimic , ca nu au facut rau nimanui, ca doar stau de vorba mai spun o gluma.... isi umplu timpul ,etc.
In realitate flirtul in afara relatiei este un semn ca ceva nu functioneaza asa cum ar trebui intre parteneri. Flirtul cu alte persoane reprezinta in aceste cazuri doar amanarea unor probleme care trebuie rezolvate. Discutati deschis, altfel exista riscul sa se ajunga de la flirt la infidelitate sau la pierderea relatiei actuale .
O relatie intre partenerii de viata  necesita un angajament si o negociere  a nevoilor si libertatilor personale si ale partenerului /partenerei .
 Presupunerea gen “ eu am facut asta si am crezut ca e de la sine inteles, ca voi primi reciprocitate”  este o eroare .
 Mult prea des partenerii unui cuplu comit eroarea de a face presupuneri . Daca nu ma credeti incercati sa identificati de cate ori ati spus “ eu am crezut ca...” sau “eu am presupus ca...”
 De ce acceptam flirtul  pe site-urile de socializare ?
Pentru ca ne place sa ni se acorde atentie, ar putea fi un raspuns.
Sau pentru ca acasa totul e monoton, trist si greu.
Si atunci cautam in afara ceea ce noi nu ne putem oferi in interior.  Insa asta seamana cu “merg sa mananc la restaurant pentru ca acasa toate vasele sunt murdare si nu vreau sa le spal sau am obosit sa le tot spal. Vreau altceva! “ .
A se retine ca masa la restaurant va avea un pret. Cine-l plateste ?
 Voi doi si relatia voastra !!!!


De ce initiem sau incurajam flirtul?
De cele mai multe ori pentru ca nu suntem siguri de relatia noastra sau pentru ca avem complexe de superioritate si consideram ca meritam ceva mai mult, ceva mai bun.
Atentie : complexele de superioriate ascund complexe de inferioritate!
Se poate intampla ca nemultumirea de sine sa fie proiectata asupra relatiei si astfel sa va doriti o noua relatie,mai buna .  In aceasta situatie am o veste care nu va va bucura pentru ca veti duce in noua relatie nemultumirea de sine si nu va dura mult pana ce va veti simti tot atat de plictisit/a, neiubit/a, neantelesi.

Inchei cu mentiunea ca orice alegere presupune si o renuntare