luni, 27 septembrie 2010

"bandajam " durerea si uitam de boala ?

Au trecut mai bine de 25 de ani de cand am avut ,cu o colega, urmatoarea discutie  :
Nu-mi place sa sufar, nu inteleg rostul suferintei , spuneam eu la vremea respectiva ,dupa ce intr-un interval de 6 luni  avusesem parte de colecistectomie, hepatita si fractura de stiloida radiala  la mana stanga. Interventia chirurgicala fusese precedata de colici biliare zilnice ce au debutat violent intr-o noapte de iulie si s-au sfarsit la 26 octombrie cand am fost  operata, abordare  cu incizie sub rebordul costal .
Atunci colega mea mi-a spus "durerea invinge frica , iar cand te doare mergi la medic si ii spui sa-ti faca orice numai sa-ti treaca" .
Traseul  profesional , experienta de viata aveau sa-mi  schimbe optica. Am inteles ca simptomul, durerea, te obliga sa faci ceva, sa actionezi.   Cum?    
Intai sa ne intrebam ce anume am facut pentru a  avea acea suferinta, care este mesajul ei pentru noi.La ce ne foloseste?
 Am experimentat, nu odata, ca o suferinta acuta, care m-a tinut la pat 3 zile, m-a scutit de neplaceri mai mari. Multe suferinte ne atrag atentia ca ne-am neglijat, ca nu dam atentia necesara corpului nostru. Luam un hap si mergem mai departe.
Multi oameni se tem de durere. Multi oameni nu-si trateaza afectiunile cronice nedureroase cu toate ca stiu despre ele,exemplu HTA . 

Durerea, ce facem cu ea?
Iata ca oamenii de afaceri nu au pierdut vremea si s-au gandit la un produs care sa faca  durerea sa dispara. 

O prietena mi-a vorbit de un produs de import , care aplicat pe punctele de acupunctura iti ia durerea cu mana. Va imaginati desigur ca nu se gaseste la farmacie.Nu.  El poate fi cumparat  doar de la  distribuitori ce au intrat in acest program, o afacere  de tip  MLM. Distribuitorii au  diverse profesii si grade diferite de instruire.
  Tot de la amica mea stiu ca distribuitorii  cu cele mai mari vanzari sunt medicii. Oare de ce nu ma mira ? 
La cine merge omul cand este bolnav?  Exact , la medic ! 
Si cum ea  este medic m-a rugat sa-i trimit cativa ca vor avea de castigat. Da este MLM deci si ea va avea de castigat
Acest post exprima  opinia mea, care poate fi impartasita sau nu si de alte persoane . 
Eu cred ca in procesul de vindecare sunt implicate, si este de dorit sa fie, emotiile , gandirea si  vointa  de a vindeca trupul.