duminică, 10 octombrie 2010

Varsta de pensionare si potenta, alta decat cea sexuala

 Aceasta postare mi-a fost inspirata de o discutie purtata cu dna dr Dana Iesan despre hormoni, masculinitate, putinta de a face lucruri. 
Vorbind despre testosteron, dna dr Iesan afirma : "testosteronul, nu-ti da pace pana mori. De multe ori hormonii ti-o iau inainte, astfel ajungi sa traiesti iluzia ca poti . Putinta este insa altceva."
Potenta, alta decat cea sexuala, se exprima prin ceea ce poti realiza cu mainile tale, cu mintea ta in munca ta de zi cu zi, pentru tine ca om si barbat, pentru familia ta.
Potenta financiara este de multe ori asociata potentei sexuale si uneori mult  mai apreciata. 
Poate ca nu intamplator in firescul lucrurilor cresterea financiara urma descresterii potentei sexuale, ca o compensatie si o inlesnire in a accepta ceea ce iti ofera viata .
Schimbarea vremurilor si a oamenilor, rasturnarea valorilor familiei traditionale au adus in prim plan alte nevoi care se cereau implinite. Oamenii de stiinta s-au pus pe treaba si in scurt timp industria farmaceutica si chirurgia plastica au pus capat multor frici, prelungind sperantele unei vieti active sexual.
 Succesele obtinute de stiinta medicala si farmaceutica au permis  ca unii barbati sa  aiba (in acelasi timp): putere, bani si sex . 
Varsta biologica nemaivand semnificatie pentru multi barbati ; de ce ne-am impiedica de ea cand stiinta a dovedit ca limitele pot fi invinse?

Desigur ca egalitatea nu este pentru toti barbatii . 
Iar cand constati ca nu ai nici putere, nici bani si nici putinta  ai toate sansele sa cazi in depresie sau mai stiu eu ce dependente ( de medicamente, de mancare, alcool, etc).
Testosteronul iti da pofta de viata - munca ta , famila ta, copii, nepotii pot ocupa mintea si timpul tau; dedica-te lor si descopera noi valente.

Gandul imi zboara acum la bunicul matern care , ramas vaduv la 50 de ani , a inceput sa construiasca cate o casa pentru fiecare din cei trei baieti ai lui.

Construieste si tu !