duminică, 26 decembrie 2010

Invidie + individualism = ESEC

Poporul roman de azi pare sa se situeze la polul opus stramosilor . Romanii de azi au schimbat mandria pe invidie, munca pe cersetorie, actiunea constructiva pe asteptare pasiv-agresiva .
Poate invidia este veche de cand lumea. Poate ca invidia aproapelui au simtit-o si trait-o si dacii lui Decebal si  moldovenii lui Stefan cel Mare, cu toate acestea acum suntem capabili sa pizmuim pe oricine pentru ca are o paine in plus, o camasa in plus si lista poate continua.
Nu as fi scris despre asta daca nu as fi citit pe forumuri comentarii rautacioase la adresa lui Adrian Sobaru . Unele comenteaza faptul ca a ajuns vedeta, desi pana ieri era un nimeni . Altele spun ca Tvr-ul a constituit un fond spre a-l ajuta. Ce e rau in a fi solidar  si sprijini  un om care se simte la capatul puterilor ? Nu ne place ca avea un loc de munca si un salariu, poate mai mare decat multi altii?
Scriam intr-o alta postare ca in curand vom ajunge sa citim despre acest om franturi ce nu-l vor  prezenta in intregul lui, denaturand  si falsificand astfel realitatea traita de A Sobaru. Nu putem analiza la microscop o lamela si sa afirmam acesta este adavarul.
 Modul de a felia viata unui om si de a scrie numai despre un anumit aspect, deformeaza realitatea si mai mult decat atat arata caracterul celui care  a scris, scotand in evidenta aspectele importante pentru sine. 

Invidia, o da invidia,  a ajuns sa ne caracterizeze ca neam . Adaugam si individualism  si atunci reteta scufundarii navei este garantata. Apoi ne intrebam de ce suntem in situatia in care suntem.

Invidia este o roata de moara ce ne-am legat-o  de maini si de picioare sau ne-au legat-o cei care ne invidiaza.
Nu radeti, ca nu este de ras. Ceea ce nu cunoastem nu inseamna ca nu exista sau ca nu e posibil. Deja stim ca suntem energie. Cunoastem puterea cuvantului , care este tot energie.

Ce este invidia ?
Este tot energie, da, este o energie negativa, care se inmagazineaza si se cristalizeaza in persoana invidiata . In timp aceasta energie cristalizata incepe sa ne blocheze activitatea, actiunile , relatiile.

Individualismul ne conduce la pieire pentru ca nu avem  pe nimeni care sa ne dezlege ( vezi starea de asteptare pasiv-agresiva). Asteptam, asteptam , speram sa se intample minunea salvatoare oamenii de bine, sau guvernul. Daca nu se intampla atunci avem suficiente sudalmi in vocabular la adresa celor care , dupa parerea multora, ar trebui sa...faca ceva pentru noi.

Poate ca nu toti cei care vor citi au trecut pe la medicul reumatolog si nici pe la reflexologie, dar cei care au trecut isi amintesc ca li s-a spus ca articulatiile le sunt blocate de saruri cristalizate.
Acceptam ceasurile cu cuartz, calculatorul, tehnologia laser, cu alte cuvinte acceptam Cristalul cu multiplele lui beneficii. Dar suntem convinsi ca un cuarz poate fi informat numai cu beneficii? Evident ca lucrurile pot imbraca si varinta blocarii, stagnarii, distrugerii violente sau lente.
Artistii, indeosebi cei care canta cantece de voie buna si abundenta, au o viata bogata si indestulata. Va mira acest lucru? Nu ar trebui ! Dimpotriva ei se pot constitui intr-un exemplu pozitiv.

Schimbarea trebuie sa vina din interior, iar cand spun interior ma refer desigur la fiecare roman, la fiecare cetatean al acestei tari numita Romania.
 Noi,  psihologii, psihoterapeutii, medicii, spunem clientilor/pacientilor ca sa te vindeci trebuie sa vrei, cei care practica medicina energetica spun : " nimeni nu te poate vindeca, tu singur te poti vindeca". Avem desigur si exmplul biblic al lui Iisus : " ridica-te si mergi! credinta ta te-a vindecat" . Adaug aici, pentru cei care inteleg credinta ca pe o asteptare a ceva ce vine de sus ca "dar" ca in fapt este un proces dinamic. Credinta nu este pasiva, ci activa.


Salvarea, vindecarea, minunea schimbarii suntem noi !
Salvarea, vindecarea, minunea schimbarii sunteti voi! 
Iesind din inertie , vindecand invidia, deschizandu-ne catre ceilalti viata noastra se va schimba in bine!

Multumesc celor care au inspirat scrierea acestui articol si celor care au oferit feedback.