sâmbătă, 26 noiembrie 2011

surprize placute si mai putin

Zilele acestea am fost prezenta la mai multe evenimente, conferinte pe teme de nutritie si diete, seminarii pe diverse teme ce vizau: calitatea vietii, sanatatea, frumosul, perfectiunea, bucuria de viata. Vorbitorii: medici, psihologi, specialisti in nutritie si un fizician.
Surprizele neplacute au venit din partea fizicianului si a unuia dintre psihologi. Cand au cuvantat psihologul mai intai s-a prezentat, incepand cu: "desi sunt psiholog si profesor va marturisesc ca am emotii". Nu a spus cum se numeste, nu va spun nici eu. Pot doar sa va spun ca pentru mine este primul profesor care la fiecare 3 cuvinte rostea un ăăăăăă asemeni unui scolar care nu isi invatase tema.
Nici fizicianul nu s-a prezentat, dar cum intentiona sa vorbeasca  despre medicina energetica a inceput plin de energie sa atace guvernul Boc si presedintele, care au distrus sistemul medical romanesc. In acele clipe mi-am amintit de minunata zi de miercuri 23 noiembrie cand m-am bucurat de participarea la CMI a unor mari personalitati ale lumii medicale internationale care au (ne-au) prezentat rezultatele studiilor si cercetarilor intreprinse in ani de munca. Acei oaspeti internationali nu au atacat pe nimeni, nici pe ai lor, nici pe ai nostri.
Oare noi romanii sa nu pierdem niciun prilej de a acuza, de a lovi  in conationalii nostri?  De cand ma stiu au existat oameni multumiti si oameni nemultumiti de conducerea politica, dar acum mult prea multi oameni isi exprima opiniile fara a mai tine cont unde se afla si pentru ce sunt acolo.
Sa presupunem ca a fost o strategie a dlui fizician pentru a-si introduce produsul: un aparat ce asigura vindecarea pe toate nivelele. Altminteri vorbitorul a dovedit abilitati de marketing, fluiditate verbala, coerenta.
Surprizele placute au venit de la medici si de la o doamna psiholog care au facut exact ceea ce era anuntat in program intr-un mod profesionist, deschis, apropiat. M-am bucurat sa aflu de la una dintre vorbitoare ca a infiintat o scoala pentru parinti spre a-i invata sa-si creasca si ingrijasca copiii. Tot domnia sa a povestit cum a aflat de la o fetita de 6 ani ca " portocalele nu se mananca, se bea".
Rog parintii care citesc aceasta postare sa-si educe copiii sa manance fructe. Sucul de portocale este sanatos, dar fibrele alimentare si informatia continuta in celule se pierd .