sâmbătă, 5 mai 2012

Marii Profesori NATURA

Mereu m-am intrebat:
- "De ce oamenii de azi uita de MARII PROFESORI -NATURA?"
Parintii au multe de invatat de la pasari.
Oamenii, in general, au multe de invatat de la ape.
Un mesaj graitor veti gasi  imaginea de mai jos, ce reprezinta statiunea Skagen, oras situat in punctul cel mai nordic al Danemarcei, unde se intalnesc Marea Baltica si Marea Nordului
Aici se poate observa un fenomen natural uimitor: apele din cele doua sensuri nu se pot contopi, avand densitati diferite. 
Ma uit la aceasta imagine si ma intreb :                             
- " De ce oamenii, unii dintre ei, vor cu orice pret sa ramana intr-o relatie disfunctionala?"
Poate pentru ca nu vad sau nu vor sa vada, nu stiu sau nu vor sa stie  ca sunt asemeni acestor 2 mari cu densitati diferite.
Eu cred ca primul pas catre nefericire incepe cu indepartarea de propria natura .  Poti fii fericit atunci cand esti constient de tine, de ceea ce esti. Cand ai ratacit drumul intoarce-te la Tine. Te poti bucura impreuna cu altii, poti trai alaturi de altii, dar nu vei putea niciodata sa traiesti prin altii. Intoarce-te la tine, la propria natura si fii tu insuti schimbarea pe care o vrei in lume.
Aproape nepregatiti intram in viata, aproape nepregatiti incepem o relatie, aproape nepregatiti devenim iubiti, aproape nepregatiti devenim parinti. Sensul vietii, in cele mai multe cazuri este  necunoscut. Privim in jur si incercam sa facem ceea ce fac altii sau ne ambitionam sa-i intrecem. Si care poate fi directia corecta? 
Directia corecta : De la ambitie la sensul vietii - adevarata Ta natura.