miercuri, 3 iulie 2013

Psihologia energetica si EFT- reteta de baza


Psihologia energetica si EFT- reteta de baza

Stim deja ca la nivel energetic, corpul este alcatuit din meridiane si centrii, care interactioneaza cu organele, sistemul imunitar si gandurile noastre, influentandu-ne starea de sanatate fizica si psihica. Folosind tehnici simple de psihologia energetica  invatam sa utilizam energiile corpului pentru a schimba obiceiurile si comportamentele nedorite sau modul de gandire autolimitativ. Cu ajutorul acestor strategii, fobiile dispar in scurt timp, efectele pe termen lung ale unor traume vechi sunt reduse sau eliminate complet, reactiile emotionale exagerate pot fi controlate, iar unele simptome fizice pot fi ameliorate. Imbinand practicile medicale traditionale  cu metodele medicinei si psihologiei occidentale, psihologia energetica ne ajuta sa ne dominam sentimentele negative, sa gandim pozitiv, sa  ne valorificam  la maximum potentialul si sa fim mai eficienti in activitatile cotidiene.


EFT – Emotional Freedom Techniques (Tehnici de Eliberare Emotionala) Reteta de baza este o cale simpla si usor de folosit care se aplica in aproape orice fel de probleme emotionale si fizice.

Metoda isi are originea in eforturile doctorului american Roger Callahan, care in anii ‘70 a reusit sa-si trateze pacientii folosind metode din medicina traditionala orientala si informatii din teoria cuantica a lui Einstein. Metoda sa (TFT – Thought Field Therapy) a fost preluata si imbunatatita de unul dintre studentii sai, Gary Craig, care este astazi cunoscut in toata lumea drept creatorul EFT – Emotional Freedom Techniques.
Desi metoda a fost initial creata pentru a ajuta in demersurile psihoterapeutice (reduce terapia de la ani sau luni la ore sau minute), a fost modificata astfel  incat este foarte usor de invatat si aplicat de catre oricine intr-un timp foarte scurt.

Tehnica de realizare consta in:
1.Pregatire-  ( modalitatea de a stabili o receptivitate psihologica si energetica pentru schimbare).
2.Secventa de masare sau percutare a 8 puncte reflexogene neurolimfatice (cu  degetele) aflate pe unele meridiane energetice ale corpului. Concomitent se enunta o expresie mesaj cu referire la problema abordata.
3.Gama celor 9 actiuni, care nu foloseste expresia mesaj. In cadrul acestei proceduri sunt stimulate anumite zone ale creierului prin miscari ale ochilor, fredonari, numarare si stimulare continua a punctului Gamut.
4.Repetarea secventei de percutare ( cu expresie mesaj)
Inversarile psihologice presupun o rezistenta inconstienta la ceea ce dorim in mod constient.
Etapa de pregatire permite dezamorsarea energetica a majoritatii inversarilor psihologice legate de scopul tratamentului.
La baza metodei  sta urmatoarea afirmatie: “Cauza tuturor emotiilor negative este un blocaj in sistemul energetic al corpului.”

Si cum majoritatea problemelor fizice sunt in mod evident legate de emotiile noastre negative, urmatoarea afirmatie a fost de asemenea demonstrata: “Emotiile negative nerezolvate contribuie in mod semnificativ la aparitia si mentinerea durerilor fizice si a bolilor.”

EFT se poate combina foarte eficient cu alte metode (Reiki, Radiestezie, Inforenergetica etc).
Din experienta personala pot confirma bune rezultate combinand metoda EFT  cu Reiki tradiţional - Usui Shiki Ryoho sau cu Karuna Reiki.
Sunt maestru Reiki in sistemul  Reiki tradiţional - Usui Shiki Ryoho ;  practicant Karuna Reiki I si practicant Karuna Reiki II.

EFT – Emotional Freedom Techniques (Tehnici de Eliberare Emotionala) Reteta de baza se poate aplica cu succes in urmatoarele situatii :
- panica / anxietate
- frici / fobii: (vorbit in public, inaltime, serpi, paianjeni si alte insecte, claustrofobie, dentist, ace, ascensoare, zbor, respingere, sex, apa, boala, singuratate, esec, caini etc)
- depresie
- furie
 - dependente (dulciuri, alcool, cafea, droguri etc)· ADHD
 - traume, abuzuri (fizice sau emotionale), doliu
 - sindrom de oboseala cronica, stres
 - insomnie
 - probleme de vedere
 - obezitate/slabire
  - anorexie/ingrasare
 - dureri (de orice fel – cap, spate, gat, umeri, incheieturi, dinti, stomac, dureri generale etc)
 - alergii, lupus, psoriazis
 - hipertensiune, diabet, astm
 - disfunctii sexuale, probleme urinare etc
 - cresterea performantelor scolare/profesionale



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu