joi, 15 august 2013

Dr. Wayne W. Dyer - modelul meu

"Felul in care ii vedeti pe altii este o proiectie a felului in care va vedeti pe dumneavoastra insiva. Considerandu-i pe cei din jur lipsiti de valoare, ridicati o bariera in calea potentialilor aliati. Considerati-i slabi, si imediat veti atrage energii coborate.
Daca ii vedeti in mod constant, pe ceilalti ca fiind necinstiti, lenesi, pacatosi si asa mai departe, inseamna, poate, ca aveti nevoie sa va simtiti superiori. Criticand mereu, incercati, poate, sa compensati ceva de care va temeti. Dar nici macar nu este nevoie sa intelegeti acest mecanism psihologic. Nu trebuie decat sa recunoasteti felul in care ii vedeti pe ceilalti. Daca exista obisnuinta de a-i considera niste ratati, trebuie sa observati ca aceasta obisnuinta este dovada a ceea ce atrageti in propria viata"-Dr. Wayne W. Dyer, Puterea intentiei, ed Curtea Veche/2013

Psihologul american Dr. Wayne W. Dyer este modelul meu  de psiholog, sper ca straduintele mele sa ma duca pe urmele lui. De la el am invatat sa-mi traiesc scopul servindu-i pe cei care trec pragul cabinetului ori solicita sedinte online, si nu concentrandu-ma asupra celebritatii sau banilor.
L-am cunoscut prin scrierile sale si prin intermediul filmului Schimbarea; film ce l-am vizionat de cel putin 10 ori si pe care-l puteti viziona accesand linkul https://www.youtube.com/watch?v=LMWfnVId5Bk. Recomand din inima acest film.

Imi face mare placere sa fac cunoscute cateva dintre lucrarile publicate la noi in tara. Fiecare titlu este insotit de un text de prezentare ce apartine editurilor.



Esti-ceea-ce-gandesti!

   Recurgând la multe traduceri moderne ale vechii lucrări chinezeşti, dr. Wayne W. Dyer a realizat o versiune personală a celebrelor versete, căreia i-a adăugat o interpretare adecvată zilelor noastre. Rezultatul este un îndreptar de gândire şi acţiune care îmbină îndemnul antic la pace şi linişte interioară cu imperativele lumii actuale orientate spre dinamism şi dezvoltare continuă.
Meditând asupra mesajului lui Lao Zi, Wayne Dyer a alcătuit o carte care îşi propune să transmită omului modern roadele unei înţelepciuni vechi de milenii.
   Esenţa cărţii de faţă este definită exemplar de autorul ei, dr. Wayne W. Dyer: "În mai puţin de o sută de paragrafe scurte, acest text descrie un mod de viaţă absolut echilibrat, atât moral, cât şi spiritual. Iar metoda de faţă funcţionează pentru orice înseamnă viaţă pe acest pământ.“
   Aprofundând învăţăturile din această carte, veţi ajunge să înţelegeţi vechiul adevăr din spatele cuvintelor taoiste: "Când schimbi felul în care priveşti lucrurile, lucrurile la care te uiţi se schimbă.“
   Parcurgeţi această carte în tihnă. Aşa cum spune autorul, este o carte care vă va schimba fundamental perspectiva asupra propriei vieţi, determinându-vă să vă duceţi existenţa în deplină armonie cu natura. Aveţi, acum, ocazia să descoperiţi cum puteţi avea o viaţă mai fericită, mai inspirată şi mai plină de speranţă.





  Cu toţii posedăm o putere unică: autostăpânirea. Este puterea de a face ceea ce vrem şi de a acţiona aşa cum vrem. Dar în acelaşi timp, cu toţii avem îndoieli şi temeri, iar acestea se transformă în obstacole, împiedicându-ne să ne împlinim visele şi să realizăm ceea ce ne-am propus.
   În paginile acestei cărţi transformaţionale, dr. Wayne W. Dyer ne arată cum să ne schimbăm stereotipurile de gândire negative care ne-au împiedicat să ne trăim viaţa la cele mai înalte niveluri de succes, fericire şi sănătate. Chiar dacă s-ar putea să ştii ce să gândeşti, schim¬barea efectivă a acelor tendinţe de gândire s-ar putea să fie întrucâtva dificilă.
   "Dacă m-aş schimba, aş provoca drame familiale... sunt prea bătrân sau prea tânăr... sunt mult prea ocupat şi obosit... Nu-mi pot permite lucrurile pe care mi le doresc cu adevărat... Ar fi foarte dificil pentru mine să fac lucrurile în mod diferit... şi, de când mă ştiu am fost aşa". Toate aceste gânduri pot părea adevărate, dar, de fapt, sunt doar nişte pretexte. Aşa încât modificarea stereotipurilor înrădăcinate de gândire se reduce la renunţarea la aceleaşi scuze vechi şi obosite şi la exami-narea convingerilor într-o lumină nouă şi sinceră.
   În această operă inovatoare, celebrul autor Wayne W. Dyer ne prezintă un compendiu al "cârjelor" conştiente sau inconştiente folosite practic de noi toţi, alături de modalităţi prin care putem să renunţăm la ele o dată pentru totdeauna. Vom învăţa cum să aplicăm întrebări specifice fiecărei scuze şi apoi să trecem mai departe prin treptele unei noi paradigme.
   În ultimă instanţă ne vom da seama că nu există scuze pe care să merită să le apărăm, chiar dacă au făcut parte dintotdeauna din viaţa noastră. Iar bucuria de a fi scăpat de ele va rezona în întreaga ta fiinţă. Când vei elimina nevoia de a-ţi explica neajunsurile sau eşecurile, te vei trezi la viaţa visurilor tale.



  Când spunem intenţie ne gândim automat la acel gen de hotărâre care ne propulsează spre un scop. Când ne concentrăm însă pe o singură imagine interioară, preexistentă, reuşita devine o lovitură de moment, şi nu starea permanentă pe care ne-o dorim.
   Sentimentul împlinirii şi al succesului se instalează ca o constantă în viaţa noastră atunci când reuşim să reunim toate aspectele şi episoadele vieţii cotidiene. Ajungem să trăim o experienţă integratoare ce armonizează profesia, relaţiile interumane şi trăirile interioare. Fluxul abundenţei devine astfel un câmp de energie ce ne înconjoară, ne protejează şi ne conectează la marele act al creaţiei universale. Descoperim aici o perspectivă inovatoare ce îmbină psihologia modernă cu spiritul holistic oriental. Astfel, intenţia este privită ca o formă de energie ce ne uneşte şi ne conduce spre împlinirea menirii noastre.
   Figură marcantă în galeria marilor autori motivaţionali, alături de Dale Carnegie, Norman Vincent Peale sau Eckhart Tolle, dr. Wayne W. Dyer ne propune o cale simplă şi eficientă de a descoperi în noi această energie a intenţiei creatoare şi ne dezvăluie ce înseamnă adevărata capacitate de a-ţi controla destinul. Potrivit lui Dyer, există şapte faţete ale intenţiei pe care le putem dezvolta: creativitatea, bunătatea, iubirea, frumuseţea, expansiunea, abundenţa nelimitată şi receptivitatea. Ca orice călătorie spirituală, cartea de faţă începe cu etapa fundamentală a conştientizării. Încă de la primele pagini, vă aşteaptă momentul autodescoperirii ce vă va călăuzi sprijinindu-se pe dorinţa de fericire care există în fiecare dintre noi. Faceţi, aşadar, primul pas.

 Dorinţe îndeplinite este o carte menită să te poarte într-o călătorie a descoperirilor, în care vei putea începe să-ţi foloseşti uimitoarele puteri interioare şi să-ţi creezi o viaţă în care tot ceea ce îţi doreşti poate deveni realitate. O carte dedicată artei de a-ţi îndeplini toate dorinţele.
   Te invit să devii receptiv fată de o idee cu totul nouă în ceea ce te priveşte. Încă de când ai ieşit din pântecul mamei, ai fost supus unor condiţionări culturale menite să te facă mulţumit de viaţa "normală" pe care o trăieşti, la nivelul conştiinţei tale obişnuite, care de obicei se rezumă la ceea ce se întâmplă să-ţi ofere viaţa. Ai fost determinat în foarte multe feluri să crezi că nu posezi înţelepciunea sau capacitatea de a-ţi face dorinţele şi aspiraţiile să se manifeste şi să se îndeplinească.
   Există un nivel al conştienţei la care poţi opta să trăieşti oricât doreşti, dacă te arăţi dispus să-ţi schimbi conceptul de sine şi să nu te mai raportezi la tine ca la o fiinţă obişnuită, ci ca la una capabilă să-şi îndeplinească dorinţele.
   Pe parcursul acestei cărţi vom explora împreună tot ce am studiat, am învăţat, am asimilat, am practicat şi, da, am trăit eu însumi în ceea ce priveşte puterea de a-mi materializa dorinţele. (Wayne W. Dyer)



Cititorule, articolele de pe acest blog sunt scrise cu intentia de a te ajuta. Trimite-le prietenilor tai si ajuta-i la randul tau. Iti multumesc.