miercuri, 28 ianuarie 2015

Natura ne aseamana, educatia, prin cultura, ne diferentiaza

  "Nu vezi lumea cum este ea, o vezi asa cum esti tu" se spune in Talmud. Iar atunci cand pretinzi ca te-ai saturat de gri, de familia ta, de tara ta..vrei sa spui de fapt ca te-ai saturat de tine asa cum esti.  
Iata mai jos cateva idei care te pot ajuta sa te eliberezi din inchisoarea imaginara la care singur te-ai condamnat.

" Unii oameni se abtin sa ierte pornind de la o premisa falsa. Ei cred ca, daca iarta, tolereaza comportamentul persoanei pe care sunt suparati.Au convingerea ca daca o iarta pe cealalta persoana, ii fac acesteia o favoare.Chiar cred ca astfel ar lasa-o sa scape, ceea ce sunt hotarati sa nu faca.
De fapt este nevoie de doua persoane pentru a exista o inchisoare, de prizonier si de gardian. Amandoi sunt in inchisoare. Cand o eliberezi pe cealalta persoana, te eliberezi pe tine. Nu trebuie sa tolerezi comportamentul persoanei care te-a ranit sau sa o placi, ci doar sa o ierti pentru a-ti putea continua viata".... "Cand ramai suparat pe o persoana, ii dai controlul tau emotional de fiecare data cand te gandesti la ea. Ii permiti sa-ti controleze emotiile de la distanta. Neiertand-o, ii dai voie sa-ti conduca viata emotionala, ca si cum ar fi chiar atunci cu tine si situatia ar avea loc din nou." Brian Tracy, Schimband gandirea iti schimbi viata, Ed Curtea Veche.
O piatra bine slefuita este mai stralucitoare si mai valoroasa decat una bruta. La fel se intampla si cu oamenii. De aceea va recomand sa cititi, sa participati la evenimente culturale ( lansari de carte, seminarii pe diverse teme incluzand arii de interes profesional sau dezvoltare personala/ financiara), etc.
O carte citita echivaleaza cu o calatorie, iti poate inspira modul de viata, iti poate schimba perspectiva si toate acestea cu costuri financiare scazute;mai mult de atat ,contribue la cresterea valorii personale. Valoarea personala este unul din principalii stalpi ai increderii in sine.
Daca ai citit articolul la care te-a condus linkul si ai facut analiza propusa ai toate sansele sa vezi viata si oamenii in alte culori pentru ca " Viata are culoarea lentilelor prin care o privesti".

Imi permit sa fac un indemn, care coincide cu titlul unei carti semnata Robert K. Cooper , NU-TI STA IN CALE.


Multumesc celor care au inspirat scrierea acestui articol si celor care au oferit feedback.
Cititorule, articolele de pe acest blog sunt scrise cu intentia de a te ajuta. Trimite-le prietenilor tai si ajuta-i la randul tau. Iti multumesc.